Na početku beše…bilje

Većina nas je toliko navikla da tretira oboljenja farmaceutskim preparatima da se sama ideja lečenja biljem čini zastarelom i neefikasnom. Nama su potrebna rešenja sada i odmah.

herbalina bilje ili pilule

Međutim, užurbanost nije baš svojstvena Majci Prirodi, a svi smo mi njena deca. Na svetlo izlaze opasni sporedni efekti pojedinih farmaceutskih lekova, bilo kroz skandale propraćene medijskom pompom, bilo kroz istraživanja i dublje razumevanje mehanizama delovanja, pa uputstva za upotrebu sadrže duge liste propratnih neželjenih dejstava.

Nije stoga čudno što je, prema istraživanju Svetske Zdravstvene Organizacije, obrazovana srednja klasa širom sveta nosilac talasa povratka zdravijem načinu života, počev od ishrane, pa do lečenja biljem i prirodnim preparatima. Uprkos tendenciji novih evropskih pravnih okvira da stave pod kontrolu prodaju i upotrebu biljnih preparata, herbalizam i alternativna medicina uživaju veliku popularnost u Nemačkoj, Francuskoj, Španiji, Skandinavskim zemljama i zemljama istočne Evrope. Samo u Nemačkoj postoji preko 700 vrsta registrovanih lekova na biljnoj bazi čija je zastupljenost u prepisanim lekovima preko 50%.

Herbalna medicina se dokazala u hiljadugodišnjoj praksi. Većina tradicionalnih recepata je primenjena hiljdama puta i ima istoriju mnogo dužu od bilo kog medicinskog ispitivanja ili studije. Ipak, nijedan ozbiljan pobornik lečenja biljem neće tvrditi da bilje može izlečiti sve bolesti, ili da svaku bolest može izlečiti svaki put. Ono što bilje može je da, pravilnom i blagovremenom upotrebom, pomogne u velikom broju slučajeva i da bude suptilna, neškodljiva alternativa ili dopuna pojedinim farmakološkim i medicinskim tretmanima.

U tom svetlu vam predstavljamo i herbalina biljne preparate, spravljene po starim recepturama od bilja iz ekološki očuvane sredine, nebrojeno puta primenjene i potvrđene efikasnosti.

Za sada su u ponudi dva preparata: melem za psorijazu i melem za sinuse, koji su prošli ispitivanje Instituta za javno zdravlje Kragujevac i imaju odgovarajuće ateste.

U pripremi je još nekoliko preparata i čajnih mešavina, o kojima ćemo vas blagovremeno obavestiti, pa vas pozivamo da povremeno svraćate na ovu stranu, ili da se upišete na našu mejling listu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *